مصطفی جمالی
علم دینی
آنچه در این پرونده میخوانید دیدگاه صاحب نظران فرهنگستان علوم اسلامی قم در رابطه ی دین و علم می باشد.
 
 
نمایش خبر در روز :  
ماه :  
سال :  
بخش :  
۱۲
ولایت تاریخی امام معصوم(ع) از منظر علامه  حسینی الهاشمی
۱۸ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۴۹

به مناسبت سیزدهمین سالگرد ارتحال؛

«ولایت تاریخی» امام معصوم(ع) اصطلاح نو و بدیع استاد علامه سید منیرالدین حسینی الهاشمی(ره) برخاسته از عمق تفکرات این اندیشمند فرزانه است. در ادبیات دینی ما به ولایت تکوینی، ولایت تشریعی و ولایت اجتماعی امام معصوم(ع) تصریح شده اما به نظر استاد، ائمه(ع) علاوه بر این‌ها واجد ولایت تاریخی هم هستند.

 
بحثی در باب شأن تمدن سازی حوزه
۲۳ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۱۳

حجت الاسلام مصطفی جمالی

اولین و مهم ترین رسالت حوزه های علمیه به عنوان اتاق فکر نظام اسلامی تبیین نظری وکارآمد چارچوب ها، اهداف و الگوهای ناظر به تحقق تمدن اسلامی است. تا بر اساس آن جریان دین در تمام عرصه ها و سطوح جاری گردد. سرپرستی، هدایت و تكامل تمدن اسلامی، می بایست در چهارچوب مبانی و اهداف دین صورت گیرد.

 
کتاب «استمرار انقلاب به كدام روایت؟» اثر مصطفی جمالی
۱۳ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۰۴

این کتاب به دنبال جريان‏شناسي فكری و ارزيابی جامع و کامل آنها در جامعه کنونی نيست، بلکه در پی شناسايی گفتمان‏های کلان جريان‏ها و گفتمانهایی است که مدعی پاسخ‌گویی به مسائل و مشکلات می‌باشند که پاسخ‏های آنها در واقع آشكارا يا پنهان از يك دسته پيش‏فرض‏ ها و اصول موضوع‏های خاص نشأت می گيرد و در نهايت ايده‏ها ...

 
سبک زندگی و ارتباط با دیگر ساحت های تمدن
۹ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۳۶

در گفتگو با حجت‌الاسلام جمالی؛

گفتمان انقلاب اسلامی، گفتمانی است که می‌خواهد همه ساحت‌های حیات را پوشش دهد، این نیست که فقط مثلاً سبک زندگی اصلاح شود اما به بخش ابزاری تمدن ، علوم و ساختارها و محصولات توجهی نداشته باشد.

 
عاشورا كانون جوشش عاطفه شيعه
۲۳ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۱۶:۲۲

حجت الاسلام مصطفی جمالی؛

تحقق تمدن تاريخي اسلام نيازمند حفظ تمايل فطري خداپرستي انسان ها است و لذا حادثه عاشورا، نه تنها حافظ دين اسلام مي‌گردد بلكه پس از اين حادثه است كه معارف ناب اسلامي و شيعي به جامعه عرضه مي‏ شود.

 
تحليل علم ديني از منظر معرفت شناسي
۳۰ شهريور ۱۳۹۱ ساعت ۲۰:۳۴

حجت الاسلام مصطفی جمالی

تحليل چيستي علم ديني نوعاً با سه رويكرد صورت مي‌گيرد، گاه از منظر منطق و متدلوژی علم، گاه از منظر توسعه اجتماعی و گاه از منظر معرفت شناسی به این مسئله پرداخته می شود.

 
اصول و مبانى توسعه در انديشه امام خمينى(ره)
۵ شهريور ۱۳۹۱ ساعت ۱۶:۳۲

حجت الاسلام مصطفی جمالى‏

معارف عرضه شده توسط حضرت امام مى‏تواند به عنوان پيش‏فرض و اصول موضوعه علوم، مخصوصاً علوم انسانى، اجتماعى واقع شده و سپس از طريق تلاشى عقلى، تجربى، راه كارها و روشهاى شناسائى موضوع را بر پايه پيش‏فرضهاى مورد قبول تخمين زد.

 
۹ تير ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۴۳

حجت الاسلام و المسلمین مصطفی جمالی

بحث پیرامون علوم انسانی و تحول در این علوم از جمله مباحث جدی در جامعه است. این بحث پردامنه از همان سالهای ابتدایی انقلاب اسلامی به عنوان مسئله ای اساسی مطرح گردید. نکته مهم آنکه توجه به علوم انسانی، همواره، از مطالبات جدی امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری بوده است.

 
۱۲